ActivateDVTVImagen

Så lyckas du med fönsterputsningen

Att putsa sina fönster kan kännas som ett nödvändigt ont. Det gör dock mycket eftersom ett tjockt lager av smuts och damm utifrån kan hindra ljuset från att komma in ordentligt. Även om det är något som man inte behöver göra så ofta så kommer dom där tillfällena då man kollar ut genom ett fönster och tänker att nej, nu är det dags! Nedan följer några bra tips för hur du lyckas med din fönsterputsning. Och lyckas man trots allt inte kan man alltid vända sig till en städfirma för att få professionell hjälp istället.

Rätt redskap

Det viktigaste innan man börjar putsa sina fönster är att se till att man har rätt redskap att arbeta med. Man behöver en hink med varmt eller ljummet vatten, en svamp eller en trasa som kan användas till vatten, rengöringsmedel samt en torr trasa att torka med. Dessutom behöver man givetvis någon form av lämpligt rengöringsmedel och en fönsterskrapa.

När man ska putsa utsidan av fönstren kan det vara bra om man har en stege att stå på för att underlätta. Bor man högt upp och inte har någon möjlighet att putsa fönstren från utsidan ska man se till att ta det väldigt försiktigt om man behöver hänga sig ut för att komma åt – se till att någon är hemma med dig när du putsar!

Husmorstipsen som fungerar

Det finns många husmorstips när det kommer till fönsterputsning där vissa såklart fungerar bättre än andra. Det första är att skippa allt vad fönsterputs med http://flyttstädningsfirmaimalmö.se/ heter för att istället använda sig av helt vanligt diskmedel. Även proffsen på en städfirma skulle förmodligen säga att det är det bästa valet när fönstren ska putsas.

Ett annat bra knep är att torka av fönstren med tidningspapper det sista man gör. Det tar bort flammor och ränder och lämnar ett glasklart resultat. Även ättika, spolglans för diskmaskin och spolarvätska sägs kunna göra underverk när man putsar sina fönster.

Anlita en städfirma

Har du tappat tålamodet redan innan du hunnit börja? Att putsa fönster är inte lätt, i alla fall inte om man vill ha ett felfritt resultat. Vill man ha det men inte lyckas få till det kan det vara värt att anlita en städfirma som kan genomföra jobbet snabbt och metodisk och dessutom med strålande resultat. För att hitta en städfirma som erbjuder fönsterputsning kan man behöva kolla runt lite men det brukar inte vara några problem att hitta någon som har denna tjänst i sitt utbud.