Billig flyttfirmaFörbered dig för flytten

Hur du hittar en billig flyttfirma? 

Flyttningar är vanligtvis en långdragen, svår och relativt stressande process. Men det finns sätt att förenkla arbetet – att anlita en flyttfirma. Problemet med flyttfirmor är att det är svårt att få en uppfattning om hur mycket kostnaden kommer att bli för deras tjänster. 

I den här artikeln går vi igenom kostnaderna för att anlita flytthjälp och ger dig några användbara tips om vad du bör tänka på innan du bestämmer dig för att anlita en. 

Vad är en flyttfirma? 

En flyttfirma är ett företag som kortfattat hjälper människor att flytta sina tillhörigheter eller varor från en plats till en annan. Flyttfirmor är vanligtvis sammansatta av två typer av personal: chaufförer och lastare/lossare. Chaufförer ansvarar för att köra lastbilen medan lastare/lossare ansvarar för lastning och lossning av lastbilen samt packning och uppackning av lådor på båda platserna. 

De flesta flyttfirmor erbjuder en mängd olika flyttjänster. Vissa hjälper till med packning, lastning och lossning av lastbilen och förvaring av dina tillhörigheter i ett lager. Andra kommer helt enkelt att transportera dina föremål från en plats till en annan utan några ytterligare tjänster. Flytta med flyttlastbil

Vad kostar det att anlita en flyttfirma? 

Kostnaden för att anlita en flyttfirma varierar ofta beroende på vilket företag du anlitar. Men mestadels kommer det att bero på det faktiska flyttavståndet, storleken på ditt hushåll, extra tjänster och om du har några stora eller ömtåliga föremål som kommer att kräva en större lastbil. 

De flesta företagen brukar ta ett fast pris för själva flyttningen. Men du kan också begära ett timpris om du föredrar det. För att få en ungefärlig uppfattning om kostnaden för din flytt tillhandahåller många flyttfirmor en priskalkylator på sin hemsida. Generellt ligger dock timpriset på cirka 400-600 kr i timmen. Denna summa inkluderar de faktiska kostnaderna för arbetskraft och fordonet som transporterar tillhörigheterna till din nya plats. När arbetet är klart kommer du att få en faktura från företaget. 

Rutavdraget för flytthjälp 

Om du anlitar en riktig flyttfirma, så är du även berättigad det så kallade rutavdraget. Detta är en skattesubvention som ges av Skatteverket för arbeten som utförs i hemmet. Till följd av rutavdraget kan priset för flytthjälpen bli lägre. 

För att nyttja denna skattesubvention kan du be firman genomföra avdraget på arbetskostnaden på fakturan. Det gör att du får betala mindre för fakturan och företaget begär istället ut resterande belopp från Skatteverket. I skrivande stund är rutavdraget på 50% av den schablonberäknade arbetskostnaden och taket är satt på 75.000 kronor per person per år. Men det är alltid bäst att kolla Skatteverkets hemsida för den mest korrekta informationen. Beloppet kan ändras i framtiden. 

Tips för att hitta en billig flyttfirma 

Som tidigare nämnt så erbjuder många firmor och företag ett fast pris för själva flyttningen. Men även om detta pris kan bero på avstånd, hur många saker som flyttas och om du beställer olika tjänster kan priset variera beroende på företag och andra faktorer. Nedan hittar du några av våra bästa tips på hur du hittar en billig flyttfirma. 

  • Jämför priser – På grund av den stora variationen i priser mellan flyttfirmor är det viktigt att du begär en prisofferter från flertalet företag innan du tecknar några avtal med dem. 
  • Kontrollera deras omdömen – Det är viktigt att be firman om referenser från andra kunder som har arbetat med företaget tidigare, eller letar efter recensioner på nätet. Ofta är det billigaste priset kanske inte det bästa beslutet när det gäller flyttfirmor. 
  • Tidpunkten för flytten – Det är alltid billigare att flytta på dagtid under vardagar istället för kvällar och helger. 
  • Förbered dig väl – Även om du får ett fast pris kan priset höjas om flytten tar för lång tid. Tänk på att förbereda dig väl och packa allt organiserat i lådor dagen innan flyttfirman anländer. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *