Proaktivitet kan göra din flytt smidig och ditt liv underbart

Som du säkert har märkt pratar vi mycket om proaktivitet och flyttar – gärna de två i samband. Vi har själva gått igenom resor för att komma till dessa insikter – som är att det gäller att vara proaktiv om man vill leva ett liv som inte fylls av stress och där man konstant måste ägna sig åt krishantering (vilket inte är effektivt eller stressfritt).

Det krävs dock mer än att bara vara proaktiv för att det verkligen ska fungera – man måste också vara proaktiv på det sättet att man arbetar på sin proaktivitet. Det vill säga att man konstant behöver förbättra sig för att det ens skall hålla. Det kan låta väldigt jobbigt och stressfyllt för någon som inte är van vid att arbeta proaktivt med sig själv – men när det väl sätts i bruk så är det allt annat än stressfyllt och det är för att man lever proaktivt i andra delar av livet – vilket innebär att man inte behöver hantera några kriser och då har man mycket energi över till att jobba på sig själv och sin proaktivitet.

Att kunna förutse saker som kommer att hända och att kunna välja hur man skall reagera på något oförutsett är otroligt värdefulla verktyg att ha när man går genom livet. Tänk dig själv om du inte reagerade impulsivt nästa gång något “negativt” hände dig. Då skulle du kanske innan du ens reagerat kunna inse att det som hänt egentligen var negativt utan bara ännu en möjlighet att förbättra situationen eller åtminstone skadereducera och lära dig av det (vilket i sin tur är att förbättra situationen).

Vad man lär sig av att vara proaktiv är att det inte finns några negativa händelser – kan man hantera sådan input så är allt som händer till ens fördel. Antingen lär man sig av det eller så drar man nytta av det på annat sätt. Hur som helst så är det inte negativt.

Hur skulle ditt liv se ut om du visste att du kunde hantera vad som helst på ett sätt som gör att det blir ett positivt utslag för dig i slutändan? Hur rädd skulle du vara för att något skulle hända?