Flytta hemifrånNytt boende

Förberedelser inför att flytta 

När man ska flytta finns det mycket att tänka på och det är en hel del som måste förberedas om man vill ha en så smidig och enkel flytt som möjligt. Det kan tyckas onödigt, men den som har flyttat flera gånger tidigare vet med sig att det underlättar otroligt mycket om saker och ting är sorterade och uppmärkta, istället för att de bara är nerslängda i en låda. 

Om hela hushållet ska flyttas in i ett nytt boende kan det vara bra att låta hela familjen gå igenom sina saker, med hjälp för de som behöver det, så att endast det man faktiskt vill ha och behöver hänger med i flytten. Man kanske tänker att det går bra att skjuta upp det och rensa efter flytten, men det visar sig ofta att det inte blir av eller att saker blir kvar i flyttkartonger på vinden i år. Att istället gå igenom och rensa sina ägodelar innan flytten ger en chansen till en sorts nystart i det nya hemmet, då många har en tendens att samla på sig mycket som de inte behöver, samt en enklare flytt. Sök på “Flyttfirma Stockholm Pris”. 

När man rensar finns det lite olika vägar att gå för att det hela ska gå smidigt. Antingen så går man igenom rum efter rum, eller så tar man kategori av saker för sig. Sedan är det bara att beta av allt och fundera över om det är något man vill behålla, skänka, sälja eller i sista hand slänga eller återvinna om det inte går att laga. Under flyttrensningen är det även ett ypperligt tillfälle att höra om någon i ens närhet också ska flytta, kanske första flytten hemifrån, och behöver något av det man rensar ut. Annars finns det gott om välgörenheter och secondhandbutiker som gärna tar emot donationer i form utav kläder, inredning och husgeråd. 

När flyttrensningen är slutförd är det dags att börja packa ner alla sina ägodelar. Ska man flytta med hjälp av flyttfirma kan det hända att man får låna eller hyra kartonger av firman, och då har de ofta instruktioner för hur tungt de får packas. Flyttar man på egen hand gäller det fortfarande att inte fylla lådorna för tungt. Även om flyttkartonger egentligen klarar att packas mycket ska man fortfarande orka bära dem och inte riskera att skada varken sig själv eller dess innehåll om man råkar tappa dem. Mjuka saker som kläder och filtar kan exempelvis packas i påsar istället för kartonger och böcker kan staplas i papperskassar från matbutiken för att dra ner på kostnaden av flyttkartonger. Utöver de generella packtipsen är det en klok idé att märka upp sina kartonger med vad de innehåller och vilket rum de ska ställas i när de lastad ut från släpet eller bilen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *