Nytt boendeRenovera hemma

Därför ska du bygga ut badrummet

Det finns två rum så påverkar vår boendesituation alldeles särskilt mycket: köket och badrummet. Ett stort kök och ett stort badrum lyfter hela bostaden. Det finns flera fördelar med att bygga ut badrummet.

Stort och härligt badrum

Tänk vad härligt att verkligen ha utrymme i badrummet. Oavsett hur många ni är i familjen kan flera borsta tänderna samtidigt om ni har bråttom. Det är också skönt att ha ett större badrum om du har mindre barn eller katt. Ett stort badrum ger många möjligheter och är ingenting som man brukar ångra.

Ökar husets värde

Ett stort badrum underlättar vardagslivet och ökar husets värde. Om ni planerar att sälja inom 2-5 år kommer ett större badrum att betala sig. Det är något som spekulanterna kommer ihåg. Många är villiga att betala extra för ett större badrum, bastu, samt nyrenoverat kök eller badrum.

Bygga ut

Om ni planerar att renovera badrummet kan det vara klokt att även tänka tanken på att bygga ut med https://badrumsrenoveringmalmö.nu/. Ett stort badrum underlättar vardagen, särskilt för barnfamiljer. Men även om du bor själv eller om ni är ett par så är det skönt att ha ett riktigt badrum. Du behöver inte ens välja mellan duschkabin eller badkar. Ni kan bygga ut genom att göra en utbyggnad eller ta ner en vägg mot ett annat rum. Utgå från er bostad och vad som fungerar ekonomiskt. Ett tips är också att fråga er snickare om råd.

Tvätten

Det skönaste med ett stort badrum är att du får plats med allt som har med tvätten att göra i badrummet: tvättmaskin och tvättställ, samt förvaring av underkläder och handdukar. När ni kört en tvättmaskin är det bara att hänga upp allt på tvättstället badrummet. Det känns så mycket trevligare än att ha jeansen och underkläderna i vardagsrummet eller hallen. Om ni har ett torkskåp kan ni även ”gömma undan” till exempel underkläder. Det blir helt enkelt mer ordning och reda med ett stor badrum.

Bastu

Antingen bygger ni ut för att kunna ha bastu eller så gör ni bastu av en del av ett större badrum. Det är härligt att kunna basta. Billig vardagslyx. Om ni inte har möjlighet att bygga ut kan ni ställa en fristående bastu på gården.

Eget spa

En annan fördel med ett större badrum är att ni kan ha eget spa. Du får plats med bubbelbadkar och även massagebänk. Ställ in en fåtölj att sitta i medan du tar ett fotbad eller sitter med hårinpackning. Ett stort badrum ger mycket rymd och gör att du känner dig mer rofylld, än om du måste ha alla sakerna på en liten yta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *